söndag 4 mars 2012

Utställningsdagen


Igår var en heldag full med många nya intryck och läskigheter. Det blir ingen uställningskatt av mig för fastän jag låg och myste i buren, var snäll hos domarna och inte mjauade en enda gång så varken sov jag eller gick på toaletten på de 11 timmar jag var hemifrån. Det tyckte inte mina människor var så sunt, så efter jag kommit hem har jag blivit extra ompysslad och gosad med.


Rent resultatsmässigt gick det helt okej för mig. Direkt på morgonen vann jag och mina syskon  kullklassen i kategori I och domaren favoriserade mig för att hon gillade min breda och öppna nos. Senare på förmiddagen tävlade jag i min klass mot en ursöt liten kattunge och då blev domaren tvungen att förklara varför han valt den andra katten före mig, för att vi låg så lika poängmässigt. Jag blev EX 2 och uppnådde alltså över 88 poäng av 100 och den vinnande katten blev nominerad till panelen för bästa ungdjur. Matte var väldigt glad över att det inte blev jag, för då kunde jag istället softa vidare i buren resten av dagen utan att behöva vara rädd för att smutsa ner pälsen.



I den lilla buren med nummer 23 på sitter jag och väntar på att jag ska bli bedömd. Bredvid mig är många andra stiliga svarta perser.


Av det lilla mina människor kan utläsa av detta papper så fick jag ett fint omdöme, även om jag bara blev tvåa.



Ovan är en bild på min pappa som bedöms av vår domare Albert Kurkowski. Han fick ytterligare ett certifikat och blev bästa avelshane. Jag vill också bli lika lurvig och härlig som honom när jag blir stor.


Det här är min brorsa, Böörs Uncle Charlie som blev EX 1, precis som min syrra Böörs Umma Gumma, men de hade ingen att tävla emot i sin klass som jag. Syrran blev även nominerad till panelen för bästa ungdjur. Det gick väldigt bra för alla mina släktingar från S*Böörs. Böörs Noel Harrison blev till och med Internationel Champion, vilket firades med champange och god kattmat i buren brevid min.


Även om jag inte fick ta med mig några priser hem, så kom vi inte hem tomhänta. Jag fick två vippor, en med stora tuppfjädrar och bjällror och en med kaninpäls, som är min nya favoritleksak. Matte hade också turen att vinna filmen Australia när hon köpye lotter i Örebro katthems monter. Mina människor somnade ifrån den filmen för några veckor sedan och har därefter pratat om att hyra den för att de så gärna ville se slutet. Vilken tur att just den filmen låg där! I Örebro katthems monter köpte matte också ett hittekattsband som nu pryder jackan.

Nosgos från en kortnos

12 kommentarer:

  1. Spinnande men verkar jobbigt. Klok matte och husse du har. Du är supersnygg! Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, spinnande men jobbigt var vad det var. Ni är också supersnygga! Nosgos

      Radera
  2. Nej men, var du i Örebro igår?!? Där var ju min matte och gammelmatte också! Vi katter stannade dock hemma... där där med att sitta i burar hela dagarna och bli betittade av främlingar är inget för oss. Bra var att mattarna hade med sig både godis, mat och leksaker hem till oss... hoppas att du också fick det, för något skulle du väl ha efter en så jobbig dag!

    Tass från Imma, abbemissa och taleskatt för klosterkatterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, hade matte och gammelmatte roligt? Nej, det där med att sitta i bur var ingen hit! Tur att jag fick några roliga vippor!

      Nosgos

      Radera
  3. Håller med din matte fullständigt :-)
    En katt som ställs ut skall tycka om det, annars kan man stanna hemma.
    Luna har verkligen aldrig visat att hon skulle vantrivas på utställningar. Hon äter, går på toa, sover i buren eller gosar med mig. När hon kommer till domaren så blir hon pussig och gosig och njuter av uppmärksamheten. Hon blir en showprinsessa så fort hon sätter sin tass på utställning :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte såg många mysiga katter som var som Luna som trivdes bra, men även många som jamade som tokar i bedömningsburarna och dessa katter var det riktigt synd om. Hur kan människorna stå brevid och titta på när ens katt lider? Trist... Önskar alla katter på utställningar betedde sig som Luna! :3

      Radera
  4. Typiskt kattdomare att inte kunna skriva läsligt! ;9

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Så värt lsäligt var det inte. Men sweet temperament står det visst! :3

      Radera
  5. Det låter som om det var fullt upp hela dagen! Nu har du ju provat i alla fall - det är ju svårt att veta om man kommer att tycka om en upplevelse i förväg. Och du... klart du är jättestilig, även om det inte blev några rosifetter. Vipporna är nog ändå skojigare att leka med, tror vi. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Jag håller helt med din matte, katter som inte gillar utställningar ska få stanna hemma.

    SvaraRadera
  7. Så kul att det gick bra för hela din "tjocka" släkt :)
    Jag och matte håller fullständigt med er om att katter som inte gillar att vara på utställningar SKA vara hemma !
    Jag sover mest hela dagen när jag är på utställning och bryr mig inte nämnvärt om när domaren klämmer och känner på mig :)

    SvaraRadera
  8. Vet du va... Vi tycker att du är finast! Och vi tycker också att det där med utställningar är nog bra för de som gillar't, men gillar man det inte, så är det bättre att mattar och hussar står ute och låter kisse ha det gott hemma! :) De kan ju köpa med sig gottisar hem :)

    SvaraRadera