måndag 30 januari 2012

söndag 29 januari 2012

Besök och utställning

Idag kom mina gamla människor (även kallade uppfödare eller helt enkelt Lena och Rolf) hit och hälsade på mig. De luktade otroligt spännande och de lät mig mysa i deras famnar jättemycket. Jag visade såklart upp mig från min bästa sida, för jag har ju inte någon annan sida... :3

Under besöket bestämde mina människor att de skulle ställa ut mig i mars, med hjälp av uställningsexperten Lena. Det är mycket päls att hålla reda på, det vet inte minst jag. Vi får väl se den 3:e mars om mitt utseende är något att hänga i julgranen. Men man ska ju alltid komma ihåg att det är insidan som räknas utanför utställningsarenorna. Och mina människor säger att på min insida tickar ett hjärta av guld...

lördag 28 januari 2012

Lejonet Harry

Här ligger jag i soffan...
...och övar på att se ut som ett lejon.

tisdag 24 januari 2012

Mina husdjur


Det här är mina husdjur. De är väldigt roliga att titta på och försöka fånga. Tassen blir blöt dock, men det är det värt.


Det här är mina favoriter. De heter ingenting, men de är Santa Maria Endler. Eller Guppys för oss som inte är fisknördar. Snabba och stojiga - hur roliga som helst!


Den röda firren till vänster heter Weasley. Han är fem år och en röd Crowntail Kampfisk. Han gillar inte när jag försöker fånga honom. Och jag tror inte jag skulle våga det, för då skulle mina människor märka att han var borta. Bättre att sikta in mig på en Guppy.

måndag 23 januari 2012

Kors i taket

Första och enda gången jag vilat lite i hängmattan i mitt klösträd. Ser det skönt ut? Det var det inte. Den var för varm för mig. Hängmattan får bara två av fem gafflar.


söndag 22 januari 2012

Dagens favoritställe

Spännande dofter, blött, halt - kan de bli roliga än i badkaret?

torsdag 19 januari 2012

onsdag 18 januari 2012

Mod

God morgon, Onsdag

tisdag 17 januari 2012

Vägen mot en ny header

Äntligen har min människa kastat ut julen även från min blogg!

Nu har jakten efter den bästa headern börjat. Ingen header har fått min slutgiliga tass än, men så här har kvällens galna förslag sett ut:





Nosgos

måndag 16 januari 2012

Landet


Helgen har jag spenderat ute på landet med människorna och mormor och morfar. Bilfärden var väl ingen trevlig upplevelse direkt, men väl framme i mormor och morfars fritidshus var det desto roligare. Där fanns det många stolar och soffor att hoppa omkring på och många hemliga skrymslen som bara jag och dammråttorna vet om.

Morfar och mormor köpte en beige kattkorg till mig i julklapp, men den är så läskigt att ja inte ens vill sätta tassen i den. Här ligger jag och myser i den sköna bollbanan, medan den tomma kattkorgen ligger bakom. Jag hoppas de tar bort den där korgen snart, men jag hörde minsann att mormor sa att "Harry kanske tycker om den om ett par år"... så jag kanske får stå ut med att ha den i min närhet ett tag till. Det är ju tur att mina människor inte har tagit med den hem i alla fall.

Jag fick även prova att gå i koppel utomhus för första gången i helgen. Jag är bara måttligt imponerad av världen utanför. Mina tassar blev kalla.

torsdag 12 januari 2012

Bakgrundsbild

Kolla in den här magnefika bakgrundsbilden!

Zooplus

Igår beställde mina människor ifrån Zooplus för tredje gången. Det är deras absoluta favoritdjurbutik och min med. Det mesta är mycket billigare än i svenska butiker och Posten levererar paketen enda fram till dörren. Jag fick mitt älskade klösträd därifrån, Applaws goda kycklingmat och en massa roliga leksaker!
Den här gången blev det:

Två kattlådor med lock, en rosa och en grå, från Cat it












En vattenfontän från Cat it




En laserpekare

En kattvippa med fjädrar


En kattvippa med fjäderboa


Allt kostade 558 kr inklusive porto, eftersom det var 20 % rabatt, så till och med mina fattiga studenter till människor hade råd med det. Hurrjam!

Jag ser mest fram emot leksakerna, medan mina människor nog väntar med spääning på kattlådorna, då jag har två alldeles för små sådana så kattsanden ligger i högar runt toaletterna... Fniss!

Perserpäls

En annan har blivit så stor att de första megalånga perserpälsstråna har börjat titta fram. Nu behöver inte jag vara rädd för minusgraderna längre...

tisdag 10 januari 2012

Ugglemusen Hedwig



Det här är en av mina favoritleksaker - Hedwig. Egentligen är det en mus, men mina människor har övertalat mig att det är en fint bildad uggla med runda öron, grön näbb och en grön svans med pingla. Fylld med kattmynta, sådär som ugglor ska vara, ni vet. Hon är köpt på Etsy av Emily. Pengarna som hon får från Etsy går till förnödenheter till ett hund- och katthem och till porto för att kunna skicka söta leksaksmöss även till dem.


Mina människor har lovat att de ska köpa fler, kanske den där svarta med gula ögon som ser ut precis som jag.  Hedwig får fem av fem gafflar!


söndag 8 januari 2012

Lek vs sömn 1-0


Kan du inte vifta med kattvippan i bara några minuter till?

Jag zZzover inte... jag tittar med ett öga... lek lite till...

fredag 6 januari 2012

Fredagsbilden


Morgonrutiner

Jag är en riktig liten morgonkatt. Jomen, redan vid fem kan jag tassa på mina människors ansikten för att se om det är dags att stiga upp. Men egentligen vet jag när klockan är sju och det är dags att sträcka på sig... ja, för mig. Mina människor vill gärna ligga kvar och sova till åtta - halv nio, men jag gör allt i min makt för att de ska gå och upp och busa med mig. Mjölktrampande i ansiktet är mest effektivt!

När jag väl fått upp dem brukar det vaknas mat och någon av mina morgontrötta människor brukar få till någon sorts lekstund. Inte alls lika fartfylld som på kvällen, men brukar ändå få tre av fem gafflar av mig.

Kanske smyger jag lite försiktigt på en fluga eller myser in någons knä innan jag tar jag min morgonvila i något fönster eller i en varm strimma av morgonsol på mattan.